Video Cel mai ieftin autoturism din lume, prezentat oficial astăzi

Constructorul auto indian Tata Motors a prezentat, joi, cel mai ieftin autoturism din lume, denumit Nano, cu un preţ iniţial de 2.500 de dolari, facilitând accesul mai multor milioane de consumatori din ţările emergente la un vehicul personal.

2 afișări

Noul autoturism, cu o capacitate de patru locuri, va fi disponibil pentru vânzare în acest an.

Impozitele şi marjele aplicate de dealeri pentru obţinerea de profit vor urca preţul de retail perceput consumatorilor finali, însă Nano va rămâne în continuare de două ori mai ieftin decât cel mai apropiat concurent la nivel de preţ comercializat în prezent pe piaţa auto şi realizat de Maruti Suzuki.

Conceptul Nano contrastează puternic cu mărcile de lux Jaguar şi Land Rover, pe care Tata Motors vrea să le achiziţioneze de la concurentul Ford Motor.

"Lasaţi-mă să vă asigur pe dumneavoastră şi pe criticii noştri că am proiectat un autoturism care va îndeplini toate standardele de siguranţă şi toate normele internaţionale de mediu", a declarat preşedintele grupului, Ratan Tata, la prezentarea autoturismului numit "maşina poporului" la salonul auto de la New Delhi.

Tata a proiectat modelul Nano în urmă cu doi ani, acesta reprezentând o alternativă mai sigură şi mai convenabilă pentru mai multe milioane de familii care nu dispun de un vehicul personal.

"Este un vis devenit realitate. Abia aştept să cumpăr vehiculul. Soţia mea va fi foarte fericită", a afirmat Ashok Singh, un angajat al poliţiei din Delhi.

Nano este lansat într-un timp în care preţul petrolului a depăşit 100 de dolari pe baril, piaţa se orientează tot mai puternic către autoturismele nepoluante şi valul de nostalgie care a cuprins consumatorii stimulează vânzările modelelor de mici dimensiuni BMW Mini, şi Fiat 500 Cinquecento.

Noul autoturism este echipat cu un motor de 30-35 de cai putere, amplasat în spate, şi va fi disponibil în trei versiuni, una echipată cu pachetul de bază de opţiuni şi două de lux.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici