Cele cinci firme desprinse din Nitramonia intră în lichidare

Cele cinci societăţi rezultate din divizarea producătorului chimic Nitramonia vor fi lichidate, procedură care presupune vânzarea activelor şi disponibilizarea unui număr total de 569 salariaţi, cu plăţi compensatorii, a anunţat, luni, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

3 afișări
Imaginea articolului Cele cinci firme desprinse din Nitramonia intră în lichidare

Cele cinci firme desprinse din Nitramonia intră în lichidare

AVAS deţine 79,05% din acţiunile fiecărei companii, respectiv Nitrofertilizer, Nitroexplosives, Nitroservice, Nitrotrans şi Nitrocontrol, iar deciziile de lichidare voluntară au fost aprobate vineri, 17 august, în Adunări Generale Extraordinare ale Acţionarilor.

Programele de restructurare totală au avut la bază înţelegeri ale conducerilor administrative ale celor cinci companii cu Sindicatul Liber Nitramonia - Rompiro, se arată într-un comunicat al AVAS.

Astfel, vor fi disponibilizaţi 161 de salariaţi de la Nitrofertilizer, 43 de la Nitrotrans, 168 de la Nitroexplosives, 67 de la Nitrocontrol şi 130 de la Nitroservice.

Disponibilizarea personalului se realizează cu acordarea de măsuri de protecţie socială, precum şi cu respectarea prevederilor contractului colectiv de muncă la nivelul societăţilor, precizează AVAS.

Vânzarea activelor urmăreşte realizarea transferului de proprietate a activităţilor viabile către sectorul privat şi plata datoriilor către creditori.

AVAS a mai decis şi încetarea mandatului membrilor Consiliului de Administraţie şi numirea unui administrator unic până la selectarea lichidatorului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici