Centrul de design Renault de la Bucureşti lucrează la înlocuirea actualei game Logan

Centrul de design auto Renault Europa Centrală, inaugurat vineri la Bucureşti, efectuează lucrări de proiectare pentru înlocuirea actualei game Logan, primul concept nou fiind prezentat chiar la deschiderea oficială a unităţii, a declarat Patrick LeQuement, directorul de design industrial al grupului francez.

78 afișări
Imaginea articolului Centrul de design Renault de la Bucureşti lucrează la înlocuirea actualei game Logan

Centrul de design Renault de la Bucureşti lucrează la înlocuirea actualei game Logan (Imagine: Mediafax Foto)

Premierul Călin Popescu Tăriceanu, prezent la deschiderea centrului, a arătat că în 1997, când ocupa funcţia de ministru al Industriilor şi a început discuţiile cu Renault pentru privatizarea uzinei Dacia Piteşti, nu îşi imagina că va reuşi să aducă grupul francez în România.

"În acel moment era o conjunctură deloc favorabilă şi foarte dificil de investit pe o piaţă care nu spunea mare lucru", a spus Tăriceanu.

El a apreciat că centrul deschis de Renault la Bucureşti demonstrează că în România se poate şi trebuie să fie folosită resursa umană, amintind că avantajul ţării în atragerea investiţiilor nu trebuie să constituie pe termen lung costul redus al forţei de muncă.

"Prin acest centru, în România se conturează proiectul de creare a unui pol de competitivitate al economiei, bazat pe industria auto", a afirmat Tăriceanu.

Centrul inaugurat oficial vineri este funcţional din septembrie 2007, iar în prezent are 15 angajaţi din România, Bulgaria, Rusia, Slovenia, Canada şi Franţa. Acesta este al şaselea centru de design al Renault la nivel mondial, după cele din Spania (Barcelona), Franţa (Paris), Coreea, India şi America Latină.

"Prin această nouă unitate, cât şi prin centrul de inginerie Renault Technologie Roumanie (RTR) dorim să apropiem partea de design şi inginerie de pieţele din Europa Centrală şi de Est, în special de Rusia, Bulgaria şi România", a spus LeQuement într-o conferinţă de presă cu ocazia inaugurării centrului.

Potrivit oficialului Renault, centrul va avea 30 de angajaţi până la sfârşitul anului 2009.

"Odată cu această investiţie a Renault, România are potenţialul să creeze un automobil de la cap la coadă şi nu are numai muşchi să fabrice maşini", a apreciat vicepreşedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, care este şi preşedinte al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

În cadrul centrului se vor efectua lucrări de proiectare şi desen pentru mărcile Renault, Nissan şi Dacia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici