Centura Piteşti şi al doilea pasaj de la Băneasa, finalizate săptămâna viitoare

Centura oraşului Piteşti, cu profil de autostradă, şi al doilea pasaj de la Băneasa, pe DN1, vor fi finalizate luni, respectiv în a doua jumătate a săptămânii viitoare, potrivit ministrului Transporturilor, Ludovic Orban.

5 afișări
Imaginea articolului Centura Piteşti şi al doilea pasaj de la Băneasa, finalizate săptămâna viitoare

Centura Piteşti şi al doilea pasaj de la Băneasa, finalizate săptămâna viitoare

"Centura Piteşti, cu profil de autostradă, şi al doilea pasaj de la Băneasa sunt finalizate la timp. Pentru al doilea pasaj de la Băneasa termenul iniţial era de 15 noiembrie, însă am stabilit cu constructorul data de 22 noiembrie", a declarat, vineri, ministrul Orban.

El a explicat că pentru pasajul de pe DN1 singurele lucrări care au mai rămas de executat sunt finisările şi iluminatul, care va fi realizat de firma Luxten.

Totodată, Orban a precizat că o altă problemă care trebuie rezolvată în zilele următoare este cea a semaforului amplasat după pasaj, în dreptul străzii Privighetorilor, aflat în subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti.

Pasajul de la Băneasa a fost construit de compania portugheză Lena Engeharia E Construcoes, care a câştigat licitaţia pentru lărgirea şi modernizarea DN 1, între Aeroportul Băneasa şi Pasajul Otopeni, după ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a reziliat contractul încheiat iniţial cu firma Efklidis din Grecia, pentru întârzierea lucrărilor.

Centura municipiului Piteşti, care ocoleşte oraşul prin partea de est, va lega autostrada A1 (Bucureşti-Piteşti) de şoseaua Piteşti - Râmnicu Vâlcea -Sibiu. Centura are o lungime de peste 15 kilometri, iar costurile lucrărilor se ridică la circa 30 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici