Cererea de credite ipotecare şi-a reluat creşterea în ultimele două luni

Cererea de credite ipotecare s-a impulsionat în ultimele două luni, după ce începutul anului a fost marcat de o temperare a ritmului de creştere a solicitărilor, a declarat, miercuri, într-un seminar, preşedintele Alpha Bank, Sergiu Oprescu.

20 afișări
Imaginea articolului Cererea de credite ipotecare şi-a reluat creşterea în ultimele două luni

Cererea de credite ipotecare şi-a reluat creşterea în ultimele două luni (Imagine: Mediafax Foto)

"La începutul anului a avut loc o temperare a cererii, de fapt o amânare a deciziei de angajare a unui credit pentru achiziţia unei locuinţe. În ultimele două luni se constată o creştere a cererii, ceea ce ar putea marca un interval de timp în care revine încrederea potenţialilor clienţi. Creşterile nu sunt la nivelul de anul trecut, dar vedem o cerere mai educată şi mai calificată", a afirmat Oprescu.

El a precizat că şi în ceea ce priveşte finanţările corporatiste creditele au înregistrat un ritm de creştere mai redus în acest an.

"Băncile au fost mai reticente să finanţeze dezvoltări imobiliare. Dezvoltatorii trebuie să vină acum cu mai mulţi bani de acasă pentru a-şi finanţa proiectele. Cu toate acestea, pe termen mediu, de 3-5 ani, piaţa dezvoltării imobiliare nu va stagna din cauza decalajelor", a spus Oprescu.

Potrivit datelor Alpha Bank, valoarea creditelor ipotecare la sfârşitul primei jumătăţi a anului a ajuns la 8,3 miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici