Certasig va aloca 500.000 euro pentru a participa la compania de asigurare împotriva dezastrelor

Certasig intenţionează să aloce cel puţin 500.000 euro pentru a intra în acţionariatul viitoarei societăţi de asigurare-reasigurare Pool de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), propunerea urmând să fie discutată de acţionari la finele lunii aprilie.

16 afișări

"Propunerea a fost aprobată în Consiliul de Administraţie al companiei. Urmează ca şi acţionarii Certasig să aprobe suma luna viitoare", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, directorul general al asigurătorului, Radu Frâncu.

Înfiinţarea PAID a fost prevăzută în Legea 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuinţelor împotriva cutremurelor, alunecărilor de teren sau inundaţiilor, societatea urmând să fie constituită prin asocierea companiilor care vor încheia acest tip de poliţe.

Actul normativ stabileşte că participaţia maximă a fiecărui acţionar la PAID este limitată la 15%.

Potrivit unui proiect de Ordin al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), viitorul PAID trebuie să aibă un capital social de minim 12 milioane de euro.

Alături de Certasig, şi acţionarii Astra, Ardaf şi Generali vor discuta în aprilie participarea la viitorul PAID.

Certasig activează în domeniul asigurărilor generale şi a raportat venituri de 3,2 milioane de euro în 2008 şi anticipează subscrieri de peste şapte milioane de euro în acest an, potrivit lui Frâncu.

Cu un capital social de peste 62 milioane de lei, compania este controlată de grupul elveţian Royalton Partners, prin intermediul societăţii Certasig Holdings.

Grupul elveţian a intrat în structura acţionariatului Certasig în a doua parte a anului 2007, după ce a achiziţionat 67,37% din acţiunile societăţii de la patru persoane fizice din Spania. Ulterior, participaţia Royalton Partners a crescut la peste 95% din acţiunile companiei.

Royalton Partners este o companie de management a fondurilor de investiţii destinate Europei Centrale şi de Est, cu sediul central la Zurich (Elveţia) şi birouri în Varşovia, Praga, Budapesta şi Bucureşti.

Grupul deţine participaţii la firme din domeniul telecomunicaţiilor, media, serviciilor financiare şi în sectorul imobiliar din Estonia, Ungaria şi Polonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici