Cetăţenii UE ar putea plăti şi pentru apelurile primite pe mobil

Comisarul european pentru Telecomunicaţii, Viviane Reding, ar putea propune ca utilizatorii de telefonie mobilă să plătească şi pentru apelurile primite, nu numai pentru cele transmise, dacă se dovedeşte că o astfel de măsură ar scădea valoarea facturii plătite de clienţi către operatori.

11 afișări
Imaginea articolului Cetăţenii UE ar putea plăti şi pentru apelurile primite pe mobil

Cetăţenii UE ar putea plăti şi pentru apelurile primite pe mobil (Imagine: Mediafax/AFP)

Oficialul va publica, în cursul acestei luni, recomandările privind reducerea tarifelor practicate de operatorii de telefonie fixă şi mobilă pentru redirecţionarea apelurilor, efectuate din reţele rivale, către clienţi, potrivit Reuters.

Reperele gândite de Reding ar putea conduce la noi modele de business în industria telecom, conform cărora utilizatorii ar putea plăti şi pentru apelurile primite, dar urmărind scheme de tarifare care să avantajeze clienţii, a declarat luni purtătorul de cuvânt al comisarului european pentru Telecomunicaţii.

În viziunea oficialului, tarifele de interconectare practicate de operatorii de comunicaţii mobile ar putea fi reduse până la nivelul celor percepute în segmentul telefoniei fixe, pentru a evita subvenţiile încrucişate şi a reduce, astfel, costurile suportate de consumatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici