CEZ: Preţul energiei electrice ar putea creşte cu 2-3%, la 1 ianuarie sau 1 aprilie

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) analizează posibilitatea majorării preţului energiei electrice furnizată populaţiei cu 2-3%, la 1 ianuarie 2008, însă creşterea ar putea fi amânată pentru 1 aprilie, a declarat, joi, directorul general al CEZ România, Jan Veskrna.

9 afișări

Veskrna a făcut afirmaţia privind creşterea preţurilor într-o conferinţă de presă şi nu a furnizat alte informaţii.

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii ANRE au spus că decizia privind eventuala majorare a tarifelor va fi adoptată după 15 decembrie.

"Suntem în proces de colectare a datelor, iar săptămâna viitoare sperăm să avem strânse toate informaţiile. După 15 decembrie vom lua o decizie cu privire la preţul energiei", a spus Nicolae Opriş, vicepreşedinte al ANRE.

Reprezentanţii ANRE au afirmat, la jumătatea lunii octombrie, că preţul energiei furnizate populaţiei ar putea creşte la 1 ianuarie 2008, dacă evaluarea periodică a costurilor de producţie, transport şi distribuţie va justifica majorarea tarifelor. "O nouă ajustare a preţului plătit de populaţie la energia electrică va avea loc la 1 ianuarie 2008, dar încă nu ştim dacă va fi în urcare sau în scădere", a afirmat Opriş la acea dată.

La începutul lunii noiembrie, Ministrul Eonomiei şi Finanţelor,Varujan Vosganian, a afirmat că preţurile la energie ar putea fi menţinute, la începutul anul viitor, ca urmare a punerii în funcţiune a reactorului al doilea al centralei nucleare de la Cernavodă, care produce energie cu costuri reduse.

Cea mai recentă majorare a tarifelor la energia electrică a avut loc la 1 aprilie, când preţurile au crescut cu aproximativ 4%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici