Chang'an Automobile a construit primul automobil hibrid de concepţie autohtonă

Compania chineză de stat Chang'an Automobile a început producţia primului model de automobil hibrid de concepţie autohtonă din China, potrivit agenţiei de presă Xinhua.

1 afișare

Automobilul consumă cu 20% mai puţin carburant faţă de un model de mărime similară şi a fost realizat după şase ani de cercetări.

Vehiculul hibrid va putea parcurge o distanţă de 100 de kilometri cu 6,8 litri de benzină şi are dimensiuni apropiate cu modelul hibrid Prius produs şi asamblat de Toyota în China din 2005.

Preţul automobilului care va fi lansat oficial pe piaţă anul viitor va fi de circa 150.000 de yuani (20.000 de dolari), comparativ cu cel de 300.000 (40.000 de dolari) de yuani al modelului Prius.

Grupul Chang'an controlează compania Changan Automobile, partenerul chinez al Ford Motor şi Mazda Motor, care este listată la bursă.

Changan Automobile este şi cel mai mare producător de modele mini-van din China.

Cererea din China pentru automobile hibrid este neglijabilă, întrucât preţul carburanţilor este subvenţionat, în timp ce ecologiştii sunt mai interesaţi de impactul fabricilor poluatoare asupra mediului decât de problemele încălzirii globale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici