China şi alte state emergente contribuie la creşterea resurselor FMI

State emergente între care China şi Brazilia şi-au oficializat angajamentele de finanţare suplimentară a FMI, cu 456 miliarde de dolari, contribuind la dublarea aproape a capacităţii de creditare a instituţiei financiare, pentru protejarea economiei mondiale de criza datoriilor din Europa.

176 afișări
Imaginea articolului China şi alte state emergente contribuie la creşterea resurselor FMI

China şi alte state emergente contribuie la creşterea resurselor FMI

Un număr de 12 state, inclusiv Rusia, India şi Africa de Sud, s-au angajat la summitul G20 din Mexic să contribuie la suplimentarea resurselor FMI, astfel că angajamentele de finanţare au ajuns la 456 miliarde de dolari, în creştere de la suma de circa 430 miliarde de dolari asigurată în aprilie, relatează Bloomberg.

Aceste contribuţii temporare se vor adăuga la cele 380 de miliarde de dolari disponibile în prezent la FMI pentru împrumuturi.

"Ţările mari şi mici au răspuns apelului nostru de acţiune", a declarat directorul general al FMI Christine Lagarde, prezentă la reuniune, adăugând că noile contribuţii vor fi folosite doar ca "a doua linie de apărare", după epuizarea celorlalte resurse.

Liderii G20 participă la Los Cabos la un summit de două zile dominat de criza din zona euro, în timp ce randamentul obligaţiunilor Spaniei se află la un nivel record.

Canada şi SUA nu au dorit să participe la suplimentarea resurselor FMI, în pofida apelurilor cancelarului Angela Merkel şi ale altor lideri mondiali.

"Va fi pentru prima oară când Fondul va fi capitalizat fără Statele Unite, ceea ce scoate în evidenţă importanţa pieţelor emergente", a declarat preşedintele mexican Felipe Calderon, săptămâna trecută.

Mexic va contribui la finanţarea FMI cu 10 miliarde de dolari, la fel ca Rusia, India şi Brazilia.

China va furniza 43 de miliarde de dolari, iar Africa de Sud, Columbia, Malaezia, Noua Zeelandă şi Filipine şi alte ţări sume mai mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici