China va construi o „cale ferată-rival” pentru Canalul Panama. Un proiect de 7,6 de miliarde de dolari

Un "rival" pentru Canalul Panama va fi construit de China, în Columbia, şi va lua forma unei căi ferate de 220 km, prin intermediul căreia mărfurile chinezeşti vor pătrunde în cele două Americii, iar Beijingul va putea importa materii prime.

58 afișări
Imaginea articolului China va construi o „cale ferată-rival” pentru Canalul Panama. Un proiect de 7,6 de miliarde de dolari

China va construi o „cale ferată-rival” pentru Canalul Panama. Un proiect de 7,6 de miliarde de dolari

Proiectul ambiţios a fost anunţat, luni, de preşedintele columbian Juan Manuel Santos, relatează agenţia chineză Xinhua. "Este o popunere reală şi chiar aflată într-un stadiu avansat. Nu vreau să creeze aşteptări exagerate, dar este fezabil", a spus Santos, citat de The Financial Times (FT).

Studiile realizate de chinezi au vizat costul transportului pe tonă şi costul investiţiei, iar "toate se potrivesc", a precizat preşedintele columbian. Proiectul se anunţă profitabil pentru ambele părţi. Mai mult, Columbia ar obţine un important avantaj în negocierile comerciale cu SUA, estimează FT.

Citeşte mai multe despre calea ferată-rival pentru canalul Panama pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici