Chiţoiu: De la 1 ianuarie 2014 avem în vedere reducerea TVA la 19% sau reducerea cu 5% a contribuţiilor sociale

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat, la finalul şedinţei BPN al PNL, că începând de la 1 ianuarie 2014 are în vedere reducerea TVA la 19% sau reducerea contribuţiilor sociale cu 5%, însă decizia pentru una sau alta dintre măsuri va fi luată în partea a doua a anului în USL.

440 afișări
Imaginea articolului Chiţoiu: De la 1 ianuarie 2014 avem în vedere reducerea TVA la 19% sau reducerea cu 5% a contribuţiilor sociale

Daniel Chiţoiu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Ministrul Finanţelor a declarat că la de 1 iulie 2013 va fi redusă TVA la 9% pentru pâine, de la nivelul actula de 24%.

"În funcţie de evoluţia reducerii evaziunii fiscale în acest domeniu, unde este estimată la peste 60%, să putem să extindem această cotă redusă şi la alte produse alimentare, începând cu 1 ianuarie 2014", a declarat Chiţoiu.

De asemenea, el a precizat că în ceea ce priveşte "impozitele mari", precum reducerea TVA de la 24% la 19% sau reducerea cotelor de contribuţii sociale cu 5%, acestea vor fi luate în calcul de la 1 ianuarie 2014 în funcţie de analiza datelor din semestrul al doilea pe măsurile de îmbunătăţire a colectării şi controlului fiscal. Totodată, Chiţoiu a precizat că un alt criteriu care va fi luat în calcul pentru aplicarea reducerii TVA sau a contribuţiilor sociale ţine de impactul asupra economiei.

"Care este mai bună începând cu 2014, reducerea TVA sau reducerea costului forţei de muncă? Ce ne aduce mai mult în economie, crearea de locuri de muncă...cine contribuie? Reducerea TVA sau reducerea costului forţei de muncă? Asta este o decizie pe care o vom lua la nivelul USL în partea a doua a acestui an", a mai afirmat ministrul Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici