Chiţoiu: Obiectivul ministerului e de a scoate decizia politică din conducerile companiilor de stat

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a declarat, vineri, că obiectivul prioritar al ministerului pe care îl conduce este de a scoate, până la sfârşitul anului, "decizia politică" din conducerile companiilor şi societăţilor de stat şi de a introduce un management privat profesionist.

143 afișări
Imaginea articolului Chiţoiu: Obiectivul ministerului e de a scoate decizia politică din conducerile companiilor de stat

Daniel Chiţoiu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Chiţoiu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a stabilit un calendar astfel încât în perioada următoare se vor înainta oferte către primele 100 de firme de consultanţă şi de selectare a managementului privat.

"Obiectivul prioritar al Ministerului Economiei este de a scoate decizia politică din managementul companiilor şi al societăţilor cu capital de stat. Îmi doresc ca, până la sfârşitul anului, la cea mai mare parte din companii din subordinea ministerului să introducem management privat profesionist. Am stabilit un calendar şi în perioada următoare vom face oferte către primele 100 de firme de consultanţă şi de selectare a managementului privat, atât a board-ului, cât şi a managerului. Suntem într-un calendar asumat cu FMI pentru şapte companii în cazul cărora procedurile au fost declanşate anul trecut, dar fostul guvern nu a avut interesul să le finalizeze. Sperăm ca până la sfârşitul lunii iunie sau octombrie să finalizăm pentru acestea managementul privat. Este o formă de a opri scurgerile de bani din companii, de a reda credibilitatea în investitori", a spus Chiţoiu.

El a precizat că investiţiile străine au scăzut în România, în acest an, de peste zece ori faţă de perioada similară a anului trecut.

"Investitorii străini nu mai au încredere în România, nu mai vor să vină să investească în România. Găsesc tot felul de bariere administrative. Pentru a avea un nivel de creştere economică de 3,5-4 la sută îi mai trebuie încă de două ori finanţare cât are în momentul de faţă. Această finanţare nu se poate obţine decât din investiţii străine. Interesul nostru este de a atrage investiţiile străine şi a le pune în parteneriat cu mediul de afaceri", a conchis ministrul Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici