Christine Lagarde: FMI va revizui în scădere estimările de creştere a economiei mondiale

Fondul Monetar Internaţional va revizui în scădere estimările referitoare la creşterea economiei mondiale, care vor fi anunţate oficial pe 9 octombrie, la Tokyo, a anunţat luni directorul general al instituţiei, Christine Lagarde.

290 afișări
Imaginea articolului Christine Lagarde: FMI va revizui în scădere estimările de creştere a economiei mondiale

Christine Lagarde (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Continuăm să anticipăm o redresare treptată, dat creşterea economică va fi sub ritmul estimat în iulie, la publicarea previziunilor precedente ale Fondului", a precizat Lagarde într-un discurs la Washington.

În prezent, FMI anticipează un avans de 3,5% al economiei mondiale în acest an şi de 3,9% în 2013.

Noile previziuni vor fi prezentate la reuniunea anuală a FMI şi a Băncii Mondiale care va avea loc la Tokyo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici