Cine este cel mai bine plătit administrator de fonduri din România?

Un administrator de fonduri a fost în 2010 cel mai bine plătit salariat din Bucureşti cu un venit net de 145.000 lei/lună, arată statisticile cu cele mai mari venituri din salarii din Bucureşti făcute recent publice de ANAF. Toate indiciile duc spre Greg Konieczny, administrator al Fondului Proprietatea (FP), informează Ziarul Financiar.

154 afișări
Imaginea articolului Cine este cel mai bine plătit administrator de fonduri din România?

Cine este cel mai bine plătit administrator de fonduri din România? (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

În anul 2010 un administrator de fonduri intră în premieră în topul celor mai bine plătiţi salariaţi din Bucureşti direct pe prima poziţie, în condiţiile în care industria locală de fonduri de investiţii, cu active de 1,3 miliarde de euro, este de 60 de ori mai mică decât sectorul bancar, cu active de 80 mld. euro la finele anului trecut.

Cu toate acestea, venitul net lunar de 145.000 de lei şi anual de 1,74 mil. lei (408.000 de euro) încasat de administratorul de fonduri este comparabil cu cel încasat de un membru în boardul de conducere al unei bănci, susţin surse din piaţa administrării de active. Anul trecut niciun bancher nu a fost prezent în topul celor mai mari zece salarii din Bucureşti.

"Cred că administratorul de fonduri din statisticile ANAF este Greg Konieczny, pentru că sincer mă îndoiesc că un administrator român de fonduri de investiţii ar putea încasa un venit lunar de 145.000 de lei, luând în calcul valoarea activelor nete pe care administratorii români de fonduri le au în administrare, dar şi structura activelor", a spus Dragoş Neacşu, preşedintele societăţii de administrare de investiţii Erste Asset Management, cel mai mare administrator local de fonduri mutuale cu active nete de peste 600 mil. euro.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici