Cinteză, BNR: Câţiva clienţi şi-au lichidat depozitele în ultima săptămână, dar nu sunt probleme cu subsidiarele băncilor greceşti

Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din BNR, spune că săptămâna trecută au existat câteva persoane fizice şi companii care şi-au lichidat depo­zitele, „retrageri normale“ pentru perioada asta în ur­ma intensificării tensiunilor legate de Grecia, însă nu sunt probleme în legătură cu subsidiarele băncilor greceşti.

631 afișări
Imaginea articolului Cinteză, BNR: Câţiva clienţi şi-au lichidat depozitele în ultima săptămână, dar nu sunt probleme cu subsidiarele băncilor greceşti

Cinteză, BNR: Câţiva clienţi şi-au lichidat depozitele în ultima săptămână, dar nu sunt probleme cu subsidiarele băncilor greceşti (Imagine: David Nika/Mediafax Foto)

„Au existat câteva persoane fizice şi companii care şi-au retras depozitele. Sunt retrageri normale pentru perioada asta. Dar pierd banii aiurea. Într-o pe­rioadă ca asta tot deponenţii pierd pen­tru că intră în panică şi strică depozitele. Nu aveau motive să facă acest lucru“, a declarat Cinteză pentru ZF. El a reiterat că nu au existat probleme în legătură cu subsidiarele băncilor greceşti şi, în general, a fost linişte pe piaţa bancară din România săptămâna trecută.

Pe de altă parte, şeful Supravegherii din BNR s-a declarat surprins că, după atâtea momente de panică, băncile comerciale din România nu au învăţat un lucru pe care se aştepta să-l înveţe: dacă depozitele sunt retrase înainte de scadenţă să perceapă o penalizare, pe lângă pierderea dobânzii. 

Citeşte mai multe despre subsidiarele din România ale băncilor greceşti pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici