Cioloş: Abordarea băncilor de a nu acorda finanţare start-up-urilor în agricultură este "aberantă"

Abordarea băncilor de a nu acorda finanţare start-up-urilor în agricultură este "aberantă", iar statul trebuie să intervină pentru a debloca accesul la credite în acest sector, a declarat, marţi, fostul ministru al Agriculturii Dacian Cioloş.

30 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Abordarea băncilor de a nu acorda finanţare start-up-urilor în agricultură este "aberantă"

Fostul ministru al Agriculturii Dacian Cioloş (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Agricultura are nevoie de susţinere financiară pentru a se redresa. Cred că statul trebuie să intervină, dar nu numai statul. Statul are un rol în a interveni în deblocarea accesului la credite. Nu vreau să fac intervenţionism, când fac astfel de afirmaţii, pentru că nu e cred că e cazul", a spus Cioloş, în cadrul seminarului "Mediafax Talks about Romanian Agriculture".

El a menţionat că finanţarea start-up-urilor din agricultură este esenţială pentru modernizarea sectorului.

"Mi se pare aberantă abordarea actuală a băncilor, care au decis să nu finanţeze start-up-urile în agricultură. Nu văd cum putem vorbi de restructurarea agriculturii, de crearea unor ferme noi, care să producă pentru piaţă, fără să finanţăm start-up-urile", a adăugat Cioloş.

Fostul ministru al Agriculturii a mai spus că nefinanţarea acestor tipuri de proiecte înseamnă condamnarea mediului rural la o subdezvoltare premeditată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici