Cioloş: Reforma administrativă din România se poate înscrie în strategia UE 2020

Comisarul European Dacian Coloş a declarat, vineri, că reforma economică a aparatului administrativ din România se poate înscrie în perspectiva strategiei UE 2020 şi ar putea evidenţia modul în care România, făcând reforme, partcipă şi la construcţia socială şi economică europeană.

76 afișări
Imaginea articolului Cioloş: Reforma administrativă din România se poate înscrie în strategia UE 2020

Cioloş: Reforma administrativă din România se poate înscrie în strategia UE 2020 (Imagine:Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"Din perspectiva României, cred că este evident pentru toată lumea, se discută de câţiva ani de o reformă economică a aparatului administrativ, a unor sectoare esenţiale pentru relansarea creşterii economice. Această reformă se poate înscrie în această perspectivă a Strategiei 2020 şi ar putea avea elemente de competenţe a prezenţei României în spaţiul european şi ar putea evidenţia modul în care România, făcând reforme, participă şi la construcţia socială şi economică europeană", a spus Cioloş.

Comisarul european a adăugat că acesta ar putea deveni "elementul cel mai palpabil al prezenţei României ca stat membru în spaţiul UE".

"Un plan de reformă care ar trebui asumat nu numai la nivel naţional, dar şi la nivel regional şi local pentru că va include o abordare car nu se va putea opri doar la nivel naţional. Va fi nevoie de un parteneriat puternic între Guvern, nivelul regional şi nivelul local", a mai spus Cioloş.

Totodată, Cioloş a spus că nu se poate vorbi de o creştere durabilă din punct de vedere economic fără să ţină cont de domeniul agricol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici