Ciprul a decis să ceară sprijin financiar din partea UE, din cauza expunerii la Grecia

Ciprul a informat luni autorităţile europene că a decis să solicite ajutorul financiar al UE, din cauza impactului expunerii la criza datoriilor din Grecia.

217 afișări
Imaginea articolului Ciprul a decis să ceară sprijin financiar din partea UE, din cauza expunerii la Grecia

Ciprul a decis să ceară sprijin financiar din partea UE, din cauza expunerii la Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Obiectivul asistenţei solicitate este ţinerea sub control a riscurilor care ameninţă economica cipriotă, mai ales a celor din sectorul financiar, provocate de expunerea mare la economia Greciei", se arată într-un comunicat al guvernului de la Nicosia, relatează Bloomberg.

Grecia, Irlanda şi Portugalia au beneficiat deja de programe internaţionale de sprijin financiar, în timp ce Spania a solicitat ajutor pentru susţinerea băncilor.

Fitch Ratings a retrogradat luni ratingul Ciprului pentru datoriile pe termen lung de la nivelul "BBB-" la "BB+" din categoria "junk", nerecomandată investiţiilor, cu perspectivă negativă, pentru a reflecta necesarul crescut de capital al băncilor cipriote, din cauza expunerii la Grecia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici