Circuli cu trenul fără bilet? Te execută Fiscul, ca la amenzile de circulaţie

Recuperarea sumelor datorate CFR Călători de cei prinşi în tren fără bilet nu se va mai face în instanţă, ca până acum, ci cu ajutorul Fiscului. "Am stabilit împreună cu Ministerul Finanţelor ca amenzile pentru călătoria frauduloasă să fie tratate în acelaşi mod ca şi contravenţiile la Codul rutier.

99 afișări
Imaginea articolului Circuli cu trenul fără bilet? Te execută Fiscul, ca la amenzile de circulaţie

Circuli cu trenul fără bilet? Te execută Fiscul, ca la amenzile de circulaţie (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

În perioada următoare, Finanţele urmează să reglementeze acest lucru", a declarat pentru Gândul directorul general al CFR Călători, Liviu Pescăraşu.

Sistemul actual presupune ca societatea să-i acţioneze în instanţă pe cei care nu-şi achită de bunăvoie sumele datorate conform proceselor verbale încheiate de controlori. Apoi, după încheierea procesului şi obţinerea unei sentinţe definitive, CFR Călători trebuie să apeleze la un executor judecătoresc pentru a-şi recupera banii. "Au fost situaţii în care executorul judecătoresc ne-a cerut un onorariu mai mare decât valoarea procesului-verbal de contravenţie", a mai spus directorul.

Citeşte mai multe despre amenzile pentru călătoria cu trenul fără bilet pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici