Citigroup ar putea avea nevoie de o nouă majorare de capital

Citigroup ar putea avea nevoie de o nouă majorare de capital, de până la zece miliarde de dolari, au declarat surse apropiate situaţiei, în condiţiile în care guvernul american continuă negocierile cu băncile referitoare la rezultatele testelor de stres, relatează Wall Street Journal.

16 afișări
Imaginea articolului Citigroup ar putea avea nevoie de o nouă majorare de capital

Citigroup ar putea avea nevoie de o nouă majorare de capital (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sursele au precizat că suma de care va avea nevoie Citigroup ar putea fi mai mică, dacă Rezerva Federală (Fed) va accepta argumentele băncii privind soliditatea sa financiară.

În cel mai bun caz, Citigroup va avea cu 500 de milioane de dolari peste plafonul cerut de autorităţile guvernamentale.

Discuţiile, care au loc şi cu alte bănci, decurg în baza rezultatelor testelor de stres efectuate de Fed şi Trezorerie pentru evaluarea solidităţii a celor mai mari 19 bănci din ţară.

Rezultatele urmează să fie publicate joia viitoare, mai târziu decât era planificat şi vor juca un rol major în configurarea viitoarei faze de intervenţie a guvernului american în sistemul financiar.

După anunţarea rezultatelor, băncile vor avea 30 de zile la dispoziţie pentru a prezenta guvernului un plan de corectare a deficienţelor, şi o perioadă de şase luni în vederea punerii în practică a acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici