Ciucă, despre preţurile la energie: Discutăm despre o decizie pentru o piaţă semireglementată

„E foarte clar că discutăm despre o decizie prin care să existe o piaţă semireglementată. Încă se caută soluţii tehnice”, spune premierul Nicolae Ciucă despre preţurile la energie electrică.

332 afișări
Imaginea articolului Ciucă, despre preţurile la energie: Discutăm despre o decizie pentru o piaţă semireglementată

Ciucă, despre preţurile la energie: Discutăm despre o decizie pentru o piaţă semireglementată

„Avem în continuare în analiză la nivelul structurilor tehnice soluţiile prin care putem integra fondurile de la UE pentru combaterea sărăciei energetice şi soluţiile prin care vom decide să protejăm populaţia, iar preţurile la energie, mă refer la primele două praguri la consumatorii casnici să rămână la aceeaşi valoare şi desigur am zăbovit atât de mult pentru ca să căutăm soluţii astfel încât în ceea ce priveşte sectorul de IMM şi marea industrie să găsim soluţia să asigurăm competitivitatea produselor româneşti. E foarte important să avem în vedere acest lucru. E un obiectiv discutat la nivelul Comisiei”, spune liderul PNL, premierul Nicolae Ciucă.

El a spus că „încă se caută soluţii tehnice”.

„E foarte clar că discutăm despre o decizie prin care să existe o piaţă semireglementată, pentru că trebuie să existe energie care să poată să fie pusă în achiziţie şi vânzare. România are nevoie între doi şi trei Tw pe fiecare an. Pragurile, la nivelul consumatorului casnic sperăm să rămână cum au fost până acum, pentru că ne dorim să protejăm populaţia. (...) Pragul de 1,3 e vehiculat de toată lumea şi e în analiză”, încheie premierul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici