CJ Braşov, sprijin de la Grupul Băncii Mondiale pentru găsirea potenţialilor operatori la aeroport

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a avut joi o întâlnire online cu reprezentanţii Grupului Băncii Mondiale, care şi-au arătat intenţia de a sprijini autorităţile în vederea identificării potenţialilor operatori pentru Aeroportul Internaţional.

2619 afișări
Imaginea articolului CJ Braşov, sprijin de la Grupul Băncii Mondiale pentru găsirea potenţialilor operatori la aeroport

Sursa foto:Facebook / Aeroportul Internaţional Braşov

„În această dimineaţă (joi dimineaţa-n.r.) am avut o discuţie prealabilă cu reprezentanţi ai Grupului Băncii Mondiale, pe tema asistenţei tehnice pe care specialiştii instituţiei financiare sunt dispuşi să ne-o acorde în privinţa paşilor procedurali pe care îi avem de realizat pentru concesionarea operării Aeroportului Internaţional Braşov. Dorim să pregătim cu mare atenţie documentaţiile şi implicit procedurile necesare în ceea ce priveşte concesionarea operării Aeroportului. De aceea, avem nevoie de consultanţă şi expertiză asigurate la cel mai înalt nivel profesional”, a declarat Adrian-Ioan Veştea.

Acesta a spus că experienţa Grupului Băncii Mondiale în acest domeniu oferă o garanţie suplimentară că Aeroportul Internaţional Braşov va fi prezent pe harta principalelor linii aeriene internaţionale.

Reprezentanţii Grupului Băncii Mondiale au prezentat portofoliul de proiecte de succes în acest domeniu, unul dintre acestea fiind concesionarea pe o perioadă de 35 de ani a operării Aeroportului Internaţional de la Sofia.

„În cadrul discuţiilor, experţii internaţionali şi-au manifestat interesul de a sprijini Consiliul Judeţean în acordarea de asistenţă tehnică necesară realizării tuturor etapelor legale în vederea concesionării operării Aeroportului Internaţional Braşov, ţinând cont de actualul context socio-economic internaţional, caracterizat de mari provocări în domeniu. Pandemia de COVID-19 a avut o influenţă majoră în industria aviatică, motiv pentru care trebuie privită cu maximă seriozitate operarea în condiţii de eficienţă a Aeroportului Braşov”, a spus Mihai Pascu, director executiv în cadrul CJ Braşov.

Reprezentanţii CJ Braşov au anunţat că în perioada următoare vor fi discutate aspectele juridice, astfel încât Consiliul Judeţean să poată stabili relaţie contractuală de asistenţă tehnică cu Grupul Băncii Mondiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici