Clasamentul centrelor financiare: New York rămâne pe primul loc, Moscova se prăbuşeşte

New York rămâne cel mai important centru financiar din lume, Londra fiind în continuare pe locul al doilea, iar Singapore a depăşit Hong Kong-ul şi se află pe locul al treilea, potrivit ultimului clasament prezentat joi de Global Financial Centres Index (GFCI) şi preluat de Reuters.

485 afișări
Imaginea articolului Clasamentul centrelor financiare: New York rămâne pe primul loc, Moscova se prăbuşeşte

Parisul a revenit în top 10 pentru a înlocui Tokyo, iar Moscova a coborât 22 de locuri, ajungând pe locul 73, deoarece ţările occidentale au rupt legăturile cu capitala Rusiei după invazia în Ucraina din februarie, potrivit GFCI.

GFCI, compilat de Z/Yen, un think tank din City of London, şi China Development Institute, a evaluat 119 centre folosind 66.121 de evaluări de la 11.038 de profesionişti din domeniul financiar şi date cantitative.

"Poziţia a doua a Londrei pare sigură, dar are nevoie de o schimbare semnificativă la nivel global pentru a lupta din nou pentru primul loc", a declarat Michael Mainelli, preşedinte al Z/Yen.

New York, San Francisco şi Los Angeles au ocupat primele locuri în clasamentele separate ale GFCI pentru sectorul fintech, Londra fiind pe locul patru, iar Shanghai pe cinci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici