CNAB anunţă licitaţiile pentru spaţiile comerciale din aeroportul Henri Coandă

C.N. Aeroporturi Bucureşti S.A. (CNAB), compania care gestionează şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, anunţă intenţia de a lansa, în a doua jumătate a acestui an, licitaţii pentru operarea activităţilor de retail, alimentaţie publică şi schimb valutar în cadrul aeroportului.

201 afișări
Imaginea articolului CNAB anunţă licitaţiile pentru spaţiile comerciale din aeroportul Henri Coandă

CNAB anunţă licitaţiile pentru spaţiile comerciale din aeroportul Henri Coandă

Licitaţiile vor viza 21 de locaţii pentru retail şi 25 de locaţii pentru alimentaţie publică, cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.500 mp aferentă profilului retail, respectiv 2.000 mp pentru alimentaţie publică, locaţii situate în toate zonele din terminalele de pasageri, respectiv în zone publice şi restricţionate, Plecări şi în Sosiri.

Licitaţia pentru retail va viza un singur pachet pentru toate categoriile de retail, inclusiv presă-papetărie şi articole de uz zilnic/strictă necesitate, iar alimentaţia publică va cuprinde două pachete ce vor acoperi fiecare multiple locaţii.

Licitaţiile vor constitui un proces competitiv, ce va fi început la începutul lunii august, iar entităţile interesate vor avea timp să-şi depună ofertele până la jumătatea lunii octombrie. Astfel, CNAB se aşteaptă să desemneze câştigătorii până la sfârşitul lunii noiembrie.

Directorul General al Companiei Aeroporturi Bucureşti, Sorin Radu Păun, a menţionat că, în timp ce aeroportul a depăşit cu bine pandemia Covid-19, acum este momentul să fie explorate noi oportunităţi pentru retail şi alimentaţie publică în cadrul Aeroportului Internaţional Henri Coandă Bucureşti.

“Performanţa din 2023 de până acum ne dă încredere că în curând vom vedea din nou traficul aerian crescând la nivelurile de dinaintea pandemiei şi chiar mai mult, dar trebuie să avem în vedere că pandemia poate să fi modificat anumite comportamente ale pasagerilor şi în acest sens trebuie să fim bine pregătiţi să deservim pasagerul post-pandemie. Pentru a realiza acest lucru avem nevoie de sprijinul partenerilor noştri din domeniul comercial”, a spus Păun.

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti este unul dintre cele două aeroporturi care deserveşte capitala României, fiind principalul aeroport al ţării, şi a înregistrat în 2019, ultimul an înainte de pandemie, un trafic de 14,7 milioane de pasageri.

În anul 2022, traficul înregistrat a fost de 12,6 milioane pasageri şi este de aşteptat ca în anul 2024 să se înregistreze din nou un trafic la nivelul celui din 2019.

Aeroportul Henri Coandă este localizat în Otopeni, la o distanţă de 16,5 km de centrul oraşului Bucureşti. Aeroportul deserveşte un total de 118 destinaţii din 34 de ţări, cele mai frecventate dintre acestea fiind Tel Aviv, Istanbul, Viena, Paris, Amsterdam şi Frankfurt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici