CNP revizuieşte în urcare estimarea privind avansul PIB în 2008

Comisia Naţională de Prognoză (CNP) estimează, în prognoza preliminară de toamnă, că Produsul Intern Brut (PIB) al României va creşte în acest an cu 9,1%, mult peste nivelul avansat de instituţie în aprilie, de 6,5%.

23 afișări
Imaginea articolului CNP revizuieşte în urcare estimarea privind avansul PIB în 2008

CNP revizuieşte în urcare estimarea privind avansul PIB în 2008

Anul trecut, România a avut o creştere economică de 6%, faţă de 7,9% în 2006.

Pentru perioada 2009-2013, CNP a revizuit însă în scădere avansul comparativ cu nivelurile avansate de instituţie în luna aprilie.

PIB va ajunge în acest an la 505 miliarde de lei, de la 404,7 miliarde de lei în 2007, iar anul viitor va urca la 592,9 miliarde de lei.

În primul semestru din 2008, creşterea economică a fost de 8,8%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Estimările Guvernului indică, pentru întregul an, un avans al PIB între 8,5% şi 9,1%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici