CNVM l-a acceptat pe directorul general al Estinvest administrator provizoriu la Depozitarul Central

Directorul general al firmei de brokeraj Estinvest Focşani, Lucian Isac, a primit, marţi, avizul CNVM pentru a ocupa provizoriu un loc în CA al Depozitarului Central, poziţie rămasă vacantă după ce Comisia i-a interzis preşedintelui SSIF Orizont Vest Oradea să activeze pe piaţa de capital.

15 afișări

Directorul general al Estinvest va fi administrator provizoriu până la următoarea Adunare Generală a Acţionarilor Depozitarului Central, când va fi desemnată persoana care va ocupa locul rămas vacant în Consiliul de Adminsitraţie (CA), a anunţat miercuri Depozitarul.

Isac şi-a depus deja candidatura pentru această poziţie.

Alături de Isac, mai candidează Iancu Stavrositu şi Septimiu Stoica, fost preşedinte al BVB şi actualul preşedinte al Bursei Române de Mărfuri. Stavrositu este preşedintele firmei de brokeraj Interfinbrok Corporation Constanţa.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) i-a interzis la finele lunii ianuarie preşedintelui firmei de brokeraj Orizont Vest Oradea, Nicolae Rusu, să mai activeze pe piaţa de capital pentru trei ani.

Depozitatul Central are un capital social de 21,7 milioane lei, iar Bursa de Valori Bucureşti este cel mai mare acţionar al instituţiei, controlând 57% din capital.

În structura acţionariatului se mai regăsesc cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), UniCredit CA-IB România, BRD-Groupe Societe Generale, Raiffeisen Bank, ATE Bank România, BancPost, fondurile de investiţii Romanian American Enterprise Fund şi Broadhurst Investment Limited, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Grupul financiar Muntenia, Central European Financial Services şi firmele, Siti şi Danas Expertize şi Servicii Financiar Contabile.

Depozitarul Central realizează atât operaţiunile de depozitare, registru pentru emitenţii de valori mobiliare, cât şi pe cele de compensare-decontare a tranzacţiilor cu valori mobiliare. Supravegherea instituţiei este realizată de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, responsabilitate împărţită cu Banca Naţională a României în cazul operaţiunilor de compensare-decontare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici