Coca-Cola HBC a inaugurat la Ploieşti o centrală de cogenerare termică

Coca-Cola Hellenic Bottling Company (HBC) a inaugurat, miercuri, la Ploieşti, o centrală de cogenerare termică, prima dintr-o serie de 15 astfel de unităţi, care urmează să fie introduse în 12 de ţări.

658 afișări
Imaginea articolului Coca-Cola HBC a inaugurat la Ploieşti o centrală de cogenerare termică

Coca-Cola HBC a inaugurat la Ploieşti o centrală de cogenerare termică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit companiei, noua centrală este eficientă din punct de vedere termic şi are ca scop reducerea cu peste 20% a emisiilor de dioxid de carbon.

Centrala, construită în parteneriat cu compania energetică ContourGlobal, este instalată la fabrica de îmbuteliere deţinută de Coca-Cola la Ploieşti.

Dezvoltarea centralei de la Ploieşti urmează unui proiect-pilot, derulat în Ungaria, în 2006.

Cele două companii au anunţat că vor deschide alte trei centrale similare în acest an.

Totodată, îmbuteliatorul Coca-Cola a anunţat şi deschiderea, tot la Ploieşti, a unui depozit inteligent, complet automatizat, primul de acest gen din România. Acest sistem preia produsele paletizate de la şase linii de producţie, prin intermediul benzilor transportatoare, şi permite depozitarea şi recuperarea stocurilor cu ajutorul a 11 macarale automatizate.

Coca-Cola HBC este cel mai mare îmbuteliator de produse Coca-Cola din Europa, cu vânzări de aproximativ două miliarde de navete pe an.

Volumul vânzărilor Coca-Cola HBC în România a scăzut, în trimestrul al doilea al acestui an, cu aproximativ 5%, din cauza efectelor recesiunii şi scăderii cheltuielilor de consum.

Coca-Cola HBC România deţine patru fabrici, la Iaşi (pe care o va transfera în Republica Moldova - n.r.), Timişoara, Ploieşti şi Vatra Dornei, după ce anul trecut a închis unitatea de producţie de la Oradea, pentru eficientizarea activităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici