Coca-Cola renunţă la mii de angajaţi deşi cererea din retail a amortizat scăderea de vânzări din localuri

  • Coca Cola va renunţa la câteva mii de angajaţi
  • Cererea din retail a fost mare, dar a scăzut cererea din localuri, baruri, cinematografe
  • Vânzările din locaţiile de tip baruri totalizează aproximativ jumătate din total
3308 afișări
Imaginea articolului Coca-Cola renunţă la mii de angajaţi deşi cererea din retail a amortizat scăderea de vânzări din localuri

Coca-Cola, strategie cinică. Renunţă la angajaţi deşi cererea din retail a amortizat scăderea de vânzări din localuri

Coca-Cola urmează să taie mii de locuri de muncă, stabilind planuri de restructurare a activităţii sale ca răspuns la o scădere a cererii după ce barurile, restaurantele şi alte spaţii au stat închise pentru a opri răspândirea Covid-19.

„Separarea voluntară” va fi oferită către 4.000 dintre angajaţii producătorului de băuturi. Sunt vizate fabrici din SUA, Canada şi Puerto Rico, în timp ce scheme similare vor fi oferite unui număr de lucrători din alte ţări.

De asemenea, compania a comunicat personalului asupra posibilităţii concedierilor obligatorii, deşi a spus că reducerile voluntare vor limita numărul afectat.

Coca-Cola, ale cărui produse includ Fanta, Sprite şi Schweppes, se alătură mai multor mari companii globale care au apelat la reducerea de locuri de muncă în urma reevaluării planurilor lor - o tendinţă care ameninţă să prelungească încetinirea creşterii economice declanşate de pandemie.

Numai săptămâna aceasta, compania americană American Airlines a declarat că va reduce 19.000 de locuri de muncă la începutul lunii octombrie, iar lanţul sandwichuri britanic Pret A Manger a anunţat că va renunţa la 2.890 de locuri de muncă, aproape o treime din forţa de muncă. 

Planurile de concedieri ale Coca-Cola vor costa până la 550 de milioane de dolari. În timp ce cererea pentru produsele sale din retail a fost mare, Coca-Cola a fost afectată de închiderea locurilor sociale de la cinematografe la stadioane prin care generează în mod normal aproximativ jumătate din veniturile sale anuale. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici