Coca-Cola va avea, de la 1 iulie 2008, un nou director general

Directorul operaţional al grupului Coca-Cola, Muhtar Kent, va ocupa din iulie 2008 funcţia de director general al companiei americane, poziţie ocupată până în acel moment de Neville Isdell, se arată într-un comunicat al producătorului de băuturi răcoritoare.

2 afișări
Imaginea articolului Coca-Cola va avea, de la 1 iulie 2008, un nou director general

Coca-Cola va avea, de la 1 iulie 2008, un nou director general

Isdell, în vârstă de 64 de ani, va păstra funcţia de preşedinte al consiliului director, până la reuniunea anuală a acţionarilor, programată în aprilie 2009.

"Coca-Cola este o companie caracterizată prin creştere susţinută, pe termen lung. Planificarea detaliată a succesiunii la conducerea companiei este o parte vitală a programului de creştere. Acest pas nou la nivel de management, care reflectă parteneriatul de succes dintre mine şi Muhtar Kent, asigură continuitate dezvoltării afacerilor Coca-Cola la nivel mondial", a declarat Isdell.

Kent, în vârstă de 55 de ani, va deţine şi funcţia de preşedinte al companiei americane. Viitorul director general a avut o contribuţie importantă în procesul de achiziţie a producătorului de apă îmbuteliată Glaceau, în acest an, şi tot lui i se atribuie meritele creşterii semnificative a volumului vânzărilor şi câştigurilor de la începutul anului.

Muhtar Kent lucrează în cadrul Coca-Cola din 1978 şi a fost preşedinte al diviziei central-europene în 1989. Kent a părăsit compania în 1996, în contextul unei investigaţii derulate de autorităţile australiene privind o vânzare suspectă de titluri pe bursă, dar a revenit în mai 2005, în calitate de preşedinte al diviziei pentru Asia de Nord, Eurasia şi Orientul Mijlociu. În decembrie 2006, Kent a devenit preşedinte şi director de operaţiuni al Coca-Cola.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici