Colgate-Palmolive obţine în instanţă oprirea unei investigaţii a Consiliului Concurenţei

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză Colgate-Palmolive România la recursul înaintat de companie pentru anularea unui ordin al Consiliului Concurenţei (CC) legat de o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă pe piaţa produselor de îngrijire orală şi personală.

95 afișări
Imaginea articolului Colgate-Palmolive obţine în instanţă oprirea unei investigaţii a Consiliului Concurenţei

Colgate-Palmolive obţine în instanţă oprirea unei investigaţii a Consiliului Concurenţei

"În data de 12 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul formulat de Colgate-Palmolive Romania, prin avocaţii Ţuca Zbârcea & Asociaţii, şi a anulat Ordinul emis în luna februarie 2007 de Consiliul Concurenţei cu privire la deschiderea unei noi investigaţii privind un posibil abuz de poziţie dominantă, precedenta fiind instrumentată şi finalizată favorabil societăţii în perioada 2004-2005", se arată într-un comunicat al firmei de avocatură Ţuca Zbârcea & Asociaţii, care a asistat compania.

Potrivit reprezentanţilor firmei de avocatură, este pentru prima dată când o instanţă de judecată anulează un ordin al autorităţii de concurenţă din România cu privire la deschiderea unei investigaţii.

CC precizează, într-un comunicat, că mai există un caz, din 2005, în care s-a anulat un ordin privind declaşarea unei investigaţii.

"Anularea unui Ordin de (re)deschidere a unei investigaţii emis de autoritatea de concurenţă lansează un capitol nou în practica legată de activitatea Consiliului Concurenţei şi reprezintă totodată o decizie curajoasă a instanţei supreme", a declarat în comunicat, Ioana Hrisafi-Josan, avocat asociat la Ţuca Zbârcea & Asociaţii.

Deşi în 2005 rezultatul unei prime investigaţii a CC a arătat că firma Colgate-Palmolive România nu se face vinovată de abuz de poziţie dominantă pe piaţa produselor de îngrijire orală şi personală, în 2007 Consiliul a decis deschiderea unei noi investigaţii, pe baza unor informaţii noi.

Declanşarea unei investigaţii de către Consiliul Concurenţei are ca scop analiza comportamentului unuia sau mai multor agenţi economici pe piaţă.

"Prin ordinul de declanşare a unei investigaţii nu se constată o încălcare a legii, ci doar se creează cadrul procedural în care urmează să se efectueze analiza de către autoritatea de concurenţă", a declarat, într-un comunicat al Consiliului Concurenţei, Alexe Gavrilă, vice-preşedinte al instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici