Combinatul siderurgic din Galaţi are un nou director general. Creşterea producţiei este primul obiectiv care trebuie îndeplinit

  • Combinatul siderurgic LIBERTY Galaţi are un nou director general interimar.
  • Este vorba despre Prasanta Mishra, un specialist cu experienţă, care anterior a fost director tehnic la unitatea siderurgică gălăţeană.
  • Noul director trebuie să crească producţia cu un milion de tone de oţel pe an.
5812 afișări
Imaginea articolului Combinatul siderurgic din Galaţi are un nou director general. Creşterea producţiei este primul obiectiv care trebuie îndeplinit

Sursa foto: Mediafaxfoto

Reprezentanţii Grupului LIBERTY Steel, parte a GFG Alliance, deţinut de Sanjeev Gupta, au anunţat miercuri numirea lui Prasanta Mishra în funcţia de Director General interimar al Combinatului Siderurgic LIBERTY Galaţi. El a fost director tehnic şi are ca principal obiectiv creşterea producţiei.

„Din decembrie 2020, Prasanta a ocupat funcţia de Director Tehnic la LIBERTY Galaţi. El îi va raporta lui Paramjit Kahlon, Director General pentru Siderurgie Primară şi Minerit Integrat al LIBERTY Steel Group. Prasanta Mishra va avea rolul de a creşte nivelul de producţie al unităţii, până la circa 3 milioane de tone de oţel pe an, de la aproximativ 2 milioane de tone, în 2020. De asemenea, va colabora cu echipa de la Galaţi pentru a accelera tranziţia Combinatului către neutralitatea amprentei de carbon, prin utilizarea tehnologiilor moderne de fabricare a oţelului”, au anunţat reprezentanţii LIBERTY.

Informaţiile oferite de LIBERTY arată că Prasanta s-a alăturat Grupului la sfârşitul anului trecut, venind de la Stallion Group, unde a ocupat poziţia de Director Executiv al Premium Steel and Mines şi Platinum Steel Turcia, timp de cinci ani.

„El aduce cu sine o experienţă de aproape treizeci de ani în industria siderurgică şi a aluminiului, după ce a deţinut funcţii de conducere operaţionale şi comerciale pentru companii, printre care SAIL Rourkela, Aditya Birla Group, Jindal şi ArcelorMittal. Şi-a început cariera cu Tata Steel şi deţine o diplomă în Inginerie Mecanică la NIT Rourkela şi o Diplomă în domeniul Strategiilor de Afaceri Sustenabile de la Harvard Business School”, au precizat reprezentanţii LIBERTY.

Postul din fruntea combinatului gălăţean a rămas liber în ianuarie după ce fostul director general al Liberty Galaţi, Bogdan Grecu, a demisionat. Grecu ocupa funcţia din 2018 şi apare în dosarul fostului ministru al Mediului, Costel Alexe. În acest dosar al DNA, se vorbeşte despre o mită de 22 de tone de tablă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici