Comerţul electronic va creşte cu 20% în acest an. China va depăşi SUA în 2016 - Mediafax

Comerţul electronic va creşte cu 20% în acest an. China va depăşi SUA în 2016

Comerţul electronic va creşte cu peste 20% în acest an la nivel mondial, la 1.500 miliarde de dolari, în principal datorită economiilor emergente, iar China va depăşi SUA începând din 2016, devenind cea mai mare piaţă, potrivit estimărilor eMarketer.

441 afişări

Imaginea articolului Comerţul electronic va creşte cu 20% în acest an. China va depăşi SUA în 2016

Comerţul electronic va creşte cu 20% în acest an. China va depăşi SUA în 2016 (Imagine: Shutterstock)

Creşterea comerţului electronic va fi generată în acest an în principal de extinderea rapidă a bazelor de utilizatori ai serviciilor online şi mobile pe pieţele emergente, de extinderea comerţului de pe dispozitive mobile, îmbunătăţirea variantelor pentru livrare şi plată şi de extinderea brandurilor puternice către pieţele internaţionale, se arată într-un raport al companiei de cercetare eMarketer. Datele se referă la vânzările business-to-consumer.

Regiunea Asia-Pacific, inclusiv China, va cheltui în 2014 mai mult decât consumatorii din America de Nord pentru prima dată, devenind cea mai mare piaţă regională de comerţ electronic din lume. Astfel, comerţul electronic va ajunge la 525,2 miliarde de dolari în regiunea Asia-Pacific, faţă de 482,6 miliarde de dolari în America de Nord.

 

China va reprezenta în acest an peste 60% din piaţa Asia-Pacific, iar până în 2017 va revendica aproape trei sferturi din afacerile din regiune în zona comerţului electronic. Începând din 2016, China va depăşi Statele Unite.

China, India, Indonezia, Argentina, Mexicul, Brazilia, Rusia, Italia şi Canada vor fi principalele motoare de creştere ale comerţului electronic la nivel mondial în următorii ani, anticipează eMarketer.

Creşterile solide înregistrate de pieţele emergente se datorează extinderii rapide a bazei de clienţi ai serviciilor online şi ai serviciilor mobile. Ratele de penetrare ale comerţului electronic sunt încă scăzute în economiile emergente comparativ cu pieţele dezvoltate.

Astfel, 46% dintre clienţii care vor face cumpărături prin canale digitale la nivel mondial în acest an provin din regiunea Asia-Pacific. Acest procentaj reprezintă însă numai 16,9% din populaţia ţărilor din regiune, ratele de penetrare a comerţului electronic fiind de asemenea scăzute în Europa Centrală şi de Est, America Latină, Orientul Mijlociu şi Africa.

America de Nord şi Europa de Vest sunt singurele regiuni unde rata de penetrare a comerţului electronic depăşeşte jumătate din populaţie.

Vânzările prin canale digitale vor creşte în acest an cu 17% în Europa Centrală şi de Est, la 58 miliarde de dolari, şi vor ajunge la 74,6 miliarde de dolari până în 2017, estimează eMarketer.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
COMERŢ ELECTRONIC ,
EMARKETER ,

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.