Comerţul mondial va fi afectat de protecţionism timp de cel mult doi ani

Comerţul mondial va fi afectat de măsurile protecţioniste ale diferitelor state timp de cel mult doi ani, deoarece piaţa muncii nu şi-a revenit după criza financiară globală, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Pascal Lamy.

24 afișări
Imaginea articolului Comerţul mondial va fi afectat de protecţionism timp de cel mult doi ani

Comerţul mondial va fi afectat de protecţionism timp de cel mult doi ani (Imagine: Mediafax Foto)

"Încă nu am rezolvat problemele care ţin de protecţionism. Din experienţă ştim că vor urma încă unul sau doi ani dificili", a afirmat Lamy.

OMC a indicat recent că între revenirea economiei mondiale şi relansarea pieţei muncii va fi un decalaj de 18 luni, notând că Europa trebuie să facă eforturi mari în domeniul inovaţiei, educaţiei şi pregătirii forţei de muncă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici