OMC: Între revenirea economiei mondiale şi relansarea pieţei muncii va fi un decalaj de 18 de luni

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), Pascal Lamy, consideră că între revenirea economiei mondiale şi relansarea pieţei muncii va fi un decalaj de 18 de luni, potrivit publicaţiei franceze Le Monde.

22 afișări
Imaginea articolului OMC: Între revenirea economiei mondiale şi relansarea pieţei muncii va fi un decalaj de 18 de luni

OMC: Între revenirea economiei mondiale şi relansarea pieţei muncii va fi un decalaj de 18 de luni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Între revenire şi ameliorarea situaţiei pieţei muncii va trece un timp, probabil 18 luni. Este posibil ca dezvoltarea de mâine să nu se bazeze pe aceeaşi forţă de muncă precum cea de ieri, iar aceste ajustări necesită timp", a afirmat Lamy la postul de televiziune Canal+.

În privinţa relansării economice, şeful OMC a evidenţiat diferenţe importante între regiuni.

"Este evident că revenirea e mai rapidă şi puternică în Asia decât în SUA, iar în SUA mai rapidă şi mai puternică decât în Europa", a spus el.

Lamy subliniază, totodată, că Europa trebuie să facă eforturi mari în domeniul inovaţiei, educaţiei şi pregătirii forţei de muncă

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici