Comisia Europeană a aprobat fazarea a două proiecte de infrastructură în judeţele Ilfov şi Maramureş

Două proiecte, unul de reabilitare şi modernizare a infrastructurii de apă şi a sistemului de canalizare, în judeţul Ilfov şi unul de dezvoltare a sistemului de management integrat al deşeurilor în judeţul Maramureş, au primit aprobare pentru fazare, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

1187 afișări
Imaginea articolului Comisia Europeană a aprobat fazarea a două proiecte de infrastructură în judeţele Ilfov şi Maramureş

Comisia Europeană a aprobat fazarea a două proiecte de infrastructură în judeţele Ilfov şi Maramureş

Proiectele fazate sunt proiectele care nu a fost finalizate pe cadrul financiar anterior şi, la solicitarea statutul membru, Comisia Europeană acceptă o derogarea, astfel încât acestea pot continua pe noul cadru financiar. Investiţiile în proiectele de infrastructură din judeţele Ilfov şi Maramureş au fost începute în perioada 2007–2013 şi vor putea fi finalizate în actuala perioadă de programare, potrivit datelor transmise de Reprezentaţa Comisiei Europene în România.

Potrivit comunicatului, proiectul din judeţul Ilfov este cofinanţat prin Fondul de coeziune, cu aproximativ 54 de milioane de euro. Proiectul implică extinderea şi reabilitarea surselor de apă freatică, a conductelor de apă şi a unor staţii de tratare şi clorurare. De asemenea, proiectul prevede construirea şi reabilitarea unor rezervoare de apă şi a unor staţii de pompare. Printre municipalităţile vizate se numără Pantelimon, Dobroieşti, Bragadiru, Cornetu, Domneşti, Ciorogârla, Brăneşti şi Cernica.

Pentru proiectul din judeţul Maramureş, cofinanţarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regională, este de aproape 14 milioane de euro. Planul vizează investiţii în colectarea deşeurilor, inclusiv cea selectivă, precum şi transportul, transferul, tratarea şi depozitarea acestora. Depozitele non-conforme cu standardele europene vor fi închise sau reabilitate, se arată în comunicat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici