Commerzbank, suspectată în SUA de favorizarea spălării de bani

Commerzbank, a doua mare bancă germană, este investigată în SUA de procuratura din Manhattan din cauza suspiciunilor legate de spălarea de bani, ceea ce ar putea pune în pericol negocierile pentru un acord de închidere a anchetei privind încălcarea embargourilor americane împotriva unor ţări.

130 afișări
Imaginea articolului Commerzbank, suspectată în SUA de favorizarea spălării de bani

Commerzbank, suspectată în SUA de favorizarea spălării de bani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţii Commerzbank nu au putut fi contactaţi de AFP pentru informaţii.

Commerzbank negociază plata a circa 600 de milioane de dolari autorităţilor americane pentru închiderea investigaţiei referitoare la tranzacţiile efectuate cu Iran şi Sudan, ţări vizate de sancţiuni economice de către Statele Unite, potrivit Wall Street Journal.

În acest caz ar urma să fie încheiat un acord până la sfârşitul lunii septembrie, au declarat surse apropiate situaţiei citate de WSJ, dar ancheta referitoare la spălarea de bani ar putea pune negocierile sub semnul întrebării.

Conform sursei, autorităţile americane analizează posibilitatea includerii celui mai recent litigiu în cadrul unei negocieri globale, ceea ce ar putea întârzia încheierea acordului.

În primăvarea acestui an, banca franceză BNP Paribas a încheiat un acord amiabil cu autorităţile americane. Banca franceză şi-a recunoscut vinovăţia şi a acceptat plata unei amenzi de 8,9 miliarde de dolari pentru că a efectuat tranzacţii cu mai multe ţări (Sudan, Iran, Cuba) aflate sub embargoul SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici