Compania indiană EXL, interesată de achiziţii în Europa de Est şi România

Furnizorul indian de servicii de externalizare a proceselor de afaceri EXL este interesat de achiziţii în Europa de Est, inclusiv în România, prin investiţii de circa zece milioane de dolari.

365 afișări
Imaginea articolului Compania indiană EXL, interesată de achiziţii în Europa de Est şi România

Compania indiană de outsourcing EXL, interesată de achiziţii în Europa de Est şi România

"Europa de Est continuă să fie o prioritate pentru EXL şi intenţionăm să ne extindem în regiune prin achiziţii", a declarat preşedintele şi directorul general al EXL Service Holdings, Rohit Kapoor, potrivit site-ului publicaţiei indiene The Economic Times.

Pentru 2008, EXL a alocat 20 de milioane de dolari pentru achiziţii, din care jumătate vor fi investiţi în India.

EXL intenţionează totodată să înfiinţeze o nouă unitate în America Latină, în 2009, după ce, în acest an, a deschis un centru de operaţiuni în Filipine.

Compania a anunţat recent că activităţile sale nu au fost afectate de recesiunea din Statele Unite.

"În pofida încetinirii creşterii economice, nu am observat un impact asupra cererii. Nivelul de interes din partea clienţilor şi perspectivele de dezvoltare se menţin la un nivel ridicat", a spus Kapoor.

Profitul EXL a crescut în primul trimestru cu 26%, la 6,8 milioane dolari.

Spre deosebire de trimestrele anterioare, când serviciile de outsourcing au avut cea mai mare contribuţie la creşterea veniturilor EXL, în primele trei luni ale anului principalul factor care a alimentat avansul a fost reprezentat de activităţile de transformare a afacerilor, inclusiv cele de cercetare, dezvoltare şi de retehnologizare.

Compania este listată pe bursa americană Nasdaq.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici