Compania Porsche îşi majorează producţia primei sale maşini electrice

Porsche AG va creşte producţia modelului Taycan, un sedan cu patru uşi, după ce peste 20.000 de cumpărători potenţiali s-au înregistrat pentru a achiziţiona întreaga producţie anuală iniţial programată, relatează Bloomberg.

342 afișări
Imaginea articolului Compania Porsche îşi majorează producţia primei sale maşini electrice

Porsche îşi majorează producţia primei sale maşini electrice

Taycan va fi prezentat în septembrie, cu o gamă de preţuri menite să concureze cu Tesla Model S, situate între cei 74.800 de euro ai modelului Cayenne şi cei 97.800 de euro ceruţi pentru coupe-ul Panamera. Maşina face parte din valul de noi modele electrice de la Jaguar, Mercedes-Benz şi Audi.

Porsche este brandul cel mai profitabil al companiei Volkswagen şi succesul său este vital pentru grupul care s-a angajat în mod agreciv în industria auto electrică. VW a alocat aproximativ 40 de miliarde de euro pentru maşinile electrice şi urmăreşte să lanseze 50 de modele până în 2025. Pentru a ajuta la creşterea consumului, Porsche instalează încărcătoare rapide la dealerii săi din SUA şi Europa, care vor încărca bateria Taycan în patru minute cu suficieentă energie pentru 100 de km. Autonomia totală a maţinii este de 500 de kilometri.

Producţia planificată, de 20.000 de vehicule pe an, se bazează pe fabrica din Stuttgart, Germania şi poate fi extinsă dacă este necesar, au anunţat oficialii companiei. Porsche a confirmat recent că va oferi o şi versiune complet electrică a celui mai bine vândut SUV al său, Macan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici