Compania Wizz Air introduce, din 2013, noi curse

Compania low cost Wizz Air va introduce, din mai 2013, noi curse de pe Aeroportul Internaţional din Cluj-Napoca spre Bari (Italia), Bruxelles (Belgia) şi Eindhoven (Olanda) şi va creşte frecvenţa zborurilor spre Dortmund, Milano şi Paris, iar din aprilie, respectiv mai 2013, noi curse de pe Aeroportul din Târgu Mureş spre Bologna (Italia), Frankfurt şi Munchen (Germania).

792 afișări
Imaginea articolului  Compania Wizz Air introduce, din 2013, noi curse

Cluj: Compania Wizz Air introduce, din mai 2013, curse spre Bari, Bruxelles si Eindhoven (Imagine: Alex Drifter/Mediafax Foto))

Directorul comercial al Wizz Air, Abran Gyorgy, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că, în perioada următoare, se vor introduce trei noi rute de la Cluj-Napoca spre destinaţii din Italia, Belgia şi Olanda.

"Wizz Air are patru baze în România, cea mai importantă din Transilvania fiind cea din Cluj-Napoca. Vom aloca cea de-a treia aeronavă Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca pentru a creşte cu 25 la sută capacitatea de aici, astfel încât estimăm că vom transporta de la Cluj peste 730.000 de pasageri în anul 2013. De asemenea, vom introduce, din mai 2013, trei noi rute spre Bari (Italia), Bruxelles (Belgia) şi Eindhoven (Olanda), acestea urmând a fi operate de două ori pe săptămână. Vom creşte şi frecvenţa pe trei rute la cinci zile pe săptămână, fiind vorba despre cele spre Dortmund, Milano şi Paris. Lansarea noilor rute şi creşterea frecvenţei pe alte rute demonstrează angajamentul Wizz Air de a dezvolta în continuare piaţa din Cluj", a spus Abran.

Baza operaţională de la Cluj-Napoca a Wizz Air va avea astfel trei aeronave de tip Airbus A320.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că decizia companiei Wizz Air de a aloca o nouă aeronavă pentru Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca este un răspuns la eforturile de investiţii derulate până acum.

Abran Gyorgy a mai anunţat introducerea unor noi rute şi de pe Aeroportul din Târgu Mureş, spre Germania şi Italia, care vor fi operaţionale de anul viitor din lunile aprilie, spre Memmingen - Munchen şi mai, spre Forli - Bologna şi Frankfurt.

Potrivit lui Abran, primul zbor spre Memmingen - Munchen va avea loc în 1 aprilie 2013, cel spre Frankfurt în 18 mai, iar cel spre Forli - Bologna în 20 mai, preţul unui bilet pentru fiecare dintre aceste curse fiind de 93 de lei, cu toate taxele incluse.

Abran a spus că noile rute vor fi utile mediului de afaceri, în special cele pe relaţia Germania, vacanţelor şi turismului din Italia, dar sunt destinate şi familiilor ale căror rude lucrează în străinătate.

Totodată, noile rute sunt importante în contextul în care din Germania şi Italia vin cei mai mulţi turişti în România, a spus el.

Abran a adăugat că România este o ţară importantă pentru Wizz Air, rata de creştere de aici depăşind media pe companie, iar numărul pasagerilor apropiindu-se de trei milioane.

Numărul pasagerilor de pe relaţia Târgu Mureş va ajunge, anul viitor, la 300.000, a estimat directorul comercial al companiei aeriene.

Wizz Air este cea mai mare companie aeriană low cost din Europa Centrală şi de Est şi va transporta 12 milioane de pasageri în acest an.

Compania are o flotă de 39 de aeronave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici