Companiile aeriene cer Guvernului PNL să creeze un cadru legal pentru acordarea ajutorului de stat

  • În aprilie 2020, guvernul a aprobat acordarea unui împrumut de 300 de milioane de lei pentru Blue Air
  • Companiile aeriene au nevoie de ajutor de stat
199 afișări
Imaginea articolului Companiile aeriene cer Guvernului PNL să creeze un cadru legal pentru acordarea ajutorului de stat

În aprilie 2020, guvernul a aprobat acordarea unui împrumut de 300 de milioane de lei pentru Blue Air, în scopul acoperirii pierderilor directe generate de pandemie, compania urmând să ramburseze banii în maximum şase ani. Banii nu au fost încă atribuiţi.

Astăzi, 13 august 2020, transportatorul aerian Blue Air, cea mai mare companie aeriană cu capital privat românesc, solicită din nou Guvernului Orban accelerarea procesului în vederea acor­dării unui împrumut în valoare de 300 mil. lei care să ajute com­pania să de­pă­şeas­că difi­cul­tăţile finan­cia­re generate de pande­mie.

În urmă cu o săptămână, Blue Air împreună cu administratorul concordatar KPMG Restructuring au depus Oferta de Concordat Iniţială, ofertă care va fi analizată de peste 400 de creditori concordatari, privind redresarea activităţii economice a companiilor aeriene Blue Air, respectiv Tarom.

”Suntem încrezători că toate eforturile depuse până la acest moment de toate părţile implicate, cât şi procedurile efectuate de autorităţi pentru notificarea Comisiei Europene, vor conduce la aprobarea ajutorului de stat si emiterea actului normativ de către Guvern. Ulterior, instituţiile bancare vor acorda Societăţii un împrumut cu garanţie de Stat , a transmis KPMG, in calitate de Administrator concordatar.

Pentru finalizarea acestui proces este obligatorie finalizarea imediată a demersului privind acordarea împrumutului de 300 mil. lei de către Guvernul României.

Statul Român a notificat Comisia Europeană pentru declanşarea procedurilor legale necesare acordării ajutorului de urgenţă precum şi pentru asigurarea fondurilor de urgenţă astfel încât, atât BLUE AIR cât şi TAROM.

Blue Air a plătit în ultimii patru ani către statul român impozite, taxe şi contribuţii de peste 500 milioane lei, spun oficialii companiei. Ca cifră de afaceri, Blue Air a terminat anul financiar 2019 cu un rezultat de 390 mil. euro (fără taxe de pasageri, conform raportării IFRS).

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici