Companiile aeriene profită din plin de dezastrul transportului terestru

Dacă în vestul Europei nimeni nu mai circulă cu avionul pe distanţe mai mici de 400 km, în România companiile aviatice îşi dispută rutele interne, unele pe distanţe ridicol de mici, arată cotidianul "Gândul".

15 afișări
Imaginea articolului Companiile aeriene profită din plin de dezastrul transportului terestru

Companiile aeriene profită din plin de dezastrul transportului terestru (Imagine: Gândul)

Sunt operate curse chiar şi de 300 km, la Bacău bunăoară, pe o distanţă care, dacă infrastructura feroviară ar fi pusă la punct şi s-ar putea circula cu 160 km/oră, aşa cum prevăd standardele europene, ar putea fi parcursă în numai trei ore şi ceva. Ţinând cont de faptul că aeroporturile sunt în afara oraşului, trebuie să te prezinţi cu o oră înainte de plecarea aeronavei şi să suporţi disconfortul controlului antitero, niciunui european nu i-ar trece prin minte să aleagă calea aerului pentru o asemenea distanţă.

Citeşte mai multe despre concurenţa companiilor aeriene în România pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici