Companiile mari din asigurări au restructurat peste 600 de oameni în 2015

Cele mai mari nouă companii de asigurări în funcţie de primele brute subscrise şi-au redus cu aproape 8% numărul de angajaţi anul trecut, rămânând cu 8.240 de personae. Scăderea în termeni nominali a numărului de salariaţi a fost de peste 600 de persoane

567 afișări
Imaginea articolului Companiile mari din asigurări au restructurat peste 600 de oameni în 2015

Companiile mari din asigurări au restructurat peste 600 de oameni în 2015

Cea mai mare restructurare a fost înregistrată de Asirom, de unde au plecat 192 de persoane. Numărul de angajaţi ai Asirom reducându-se cu circa 18% pe parcursul anului trecut, până la 890 de persoane. Afacerile Asirom au înregistrat una dintre cele mai rapide creşteri din piaţă anul trecut, în condiţiile în care primele brute subscrise au fost mai mari cu circa 30% şi au cumulat 740 de milioane de lei.

Reduceri semnificative ale numărului de angajaţi anul trecut au înregistrat şi Uniqa şi Carpatica Asig. Uniqa a renunţat la 132 de angajaţi, în timp ce Carpatica Asig, companie aflată în procedură de rezoluţie, a dat afară 88 de persoane.

Cea mai mică scădere a numărului de angajaţi a fost marcată de Groupama, de numai 4%, asigurătorul francez ajungând la un număr mediu de salariaţi de 1.511 anul trecut. Groupama este cel mai mare angajator, deşi ca volum de prime subscrise se află abia pe poziţia a treia în piaţa de asigurări.

În topul asigurătorilor după numărul de angajaţi urmează Allianz-Ţiriac cu un număr de 1.421 de salariaţi. Allianz se numără de altfel printre asigurătorii care nu au dat afară oameni anul trecut, ci din contră au angajat. Faţă de 2014, Allianz-Ţiriac are o echipă mai mare cu 12 angajaţi.

Alături de Allianz, printre asigurătorii care şi-au mărit echipele anul trecut se regăseşte şi Euroins, companie aflată în procedură de redresare financiară. Euroins a angajat 11 oameni anul trecut şi a ajuns la 433 de salariaţi.

Omniasig a coborât pe poziţia a treia în topul celor mai mari angajatori din asigurări, cu 1.238 de salariaţi, după ce în ultimii patru ani au plecat 800 de oameni din companie. În 2015 numărul angajaţilor Omniasig s-a redus cu circa 90 de persoane, ceea ce în procente corespunde unei scăderi de 7%.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici