Concedierile din tehnologie nu se mai opresc. Dell anunţă că dă afară 6.650 de oameni

Dell Technologies Inc., confruntată cu o scădere istorică a cererii de computere personale, va elimina aproximativ 6,650 de locuri de muncă.

558 afișări
Imaginea articolului Concedierile din tehnologie nu se mai opresc. Dell anunţă că dă afară 6.650 de oameni

Concedierile din tehnologie nu se mai opresc. Dell anunţă că dă afară 6.650 de oameni

Astfel, Dell devine ultima dintr-o lungă serie de companii din domeniul tehnologiei care dau oameni afară, scrie Moneycontrol, citat de ZF.

Compania se confruntă cu condiţii de piaţă care „continuă să se erodeze în faţa unui viitor incert”, a scris co-şeful de operaţiuni Jeff Clarke într-o notă vizualizată de Bloomberg. Reducerile se ridică la aproximativ 5% din forţa de muncă globală a Dell, potrivit unui purtător de cuvânt al companiei.

După un boom al PC-urilor în perioada pandemiei, Dell şi alţi producători de hardware s-au confruntat cu o cerere în scădere. Compania de analiză de piaţă IDC a anunţat că datele preliminare arată că livrările de computere personale au scăzut brusc în al patrulea trimestru din 2022.

Dintre companiile importante, Dell a înregistrat cea mai mare scădere – 37% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2021, potrivit IDC. Dell generează aproximativ 55% din veniturile sale din computere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dell,
concedieri,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici