Conducerea BCE nu a discutat despre o eventuală intervenţie pentru susţinerea euro

Banca Centrală Europeană (BCE) nu este îngrijorată de slăbirea puterii euro, iar conducerea instituţiei nu a discutat despre intervenirea pe piaţa valutară pentru susţinerea monedei unice, potrivit agenţiei Market News International, preluată de Reuters.

12 afișări
Imaginea articolului Conducerea BCE nu a discutat despre o eventuală intervenţie pentru susţinerea euro

Conducerea BCE nu a discutat despre o eventuală intervenţie pentru susţinerea euro (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

"Nu suntem îngrijoraţi în legătură cu euro, iar până acum nu s-a discutat despre vreo intervenţie. Ceea ce vedem în presă despre acţiuni de intervenţie sunt speculaţii", a declarat un oficial al Eurosystem, autoritatea monetară a zonei euro.

Euro s-a depreciat cu aproape 17% în faţa dolarului de la începutul anului, iar luni s-a apropiat de minimul ultimilor patru ani în raport cu moneda americană, de 1,1876 dolari pe unitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici