Conducerea Camerei de Comerţ a României solicită demisia şefului organizaţiei din Bucureşti, după condamnarea acestuia

Biroul de Conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) solicită demisia de onoare a lui Sorin Petre Dimitriu din funcţia de Preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), după condamnarea acestuia.

931 afișări
Imaginea articolului Conducerea Camerei de Comerţ a României solicită demisia şefului organizaţiei din Bucureşti, după condamnarea acestuia

Conducerea Camerei de Comerţ a României solicită demisia şefului instituţiei din Bucureşti, după condamnarea acestuia

„Solicitarea a fost aprobată cu unanimitate de voturi de către membrii Biroului de Conducere al CCIR, ca urmare a evenimentelor în care a fost implicat dl. Sorin Petre Dimitriu. Prezenţa domniei sale în funcţia de preşedinte al CCI Bucureşti în contextul recentei condamnări aduce grave prejudicii de imagine şi credibilitate atât CCI Bucureşti cât şi întregului sistem cameral din Romania.

În cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a României funcţionează Codul de Etică al organelor de conducere alese ale CCIR şi Codul etic şi de integritate al angajaţilor CCIR, documente prin care sunt trasate regulile, principiile şi valorile la care aderă întregul sistem al Camerelor de Comerţ şi Industrie din România, de la care nu se fac abateri”, spune comunicatul CCIR.

Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 4 ani şi o lună închisoare cu executare, fiind acuzat de fraude cu fonduri europene. De asemenea, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 70.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene.

Recent, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) preciză că hotararea judecătorească nu este definivă şi poate fi atacată cu apel.

„Decizia s-a luat fără ca judecătorul să ţină cont de faptul că experta contabilă desemnată de DNA şi-a schimbat total declaraţia la ultimele două termene ale procesului.

Noile declaraţii făcute de experta DNA dezincriminează practic persoanele vizate de această decizie a Tribunalului. Cu toate acestea, instanţa a respins cererea de încuviinţare a unei noi expertize contabile.

Sunt mai multe aspecte strecurate în dosar, inclusiv interceptari ilegale ale SRI pe care instanţa nu le-a înlăturat, deşi s-a solicitat acest lucru de către părţi, situaţie in care s-a ajuns la o falsa incriminare”, a comunicat CCIB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici