Conducerea HP vrea înlăturarea directorului general

Membrii consiliului de administraţie al Hewlett-Packard (HP) vor să se întâlnească pentru a analiza dacă să îl înlăture din funcţie pe directorul general, Leo Apotheker, la mai puţin de 11 luni de la preluarea mandatului, au declarat două surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg.

230 afișări
Imaginea articolului Conducerea HP vrea înlăturarea directorului general

Conducerea HP vrea înlăturarea directorului general (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Una dintre opţiuni ar fi ca postul de director general să fie preluat, interimar, de fostul CEO al EBay Meg Whitman.

Dacă planul va fi pus în aplicare, Apotheker va pleca după ce a redus de trei ori estimările referitoare la vânzări, de când a devenit director general al HP, în noiembrie anul trecut, şi a propus schimbări de strategie care i-au făcut pe acţionari să se îndoiască de credibilitatea sa.

Acţiunile HP au scăzut cu 47% în mandatul lui Apotheker, iar "exasperarea investitorilor" faţă de conducere este la cel mai ridicat nivel din peste un deceniu, a declarat Tony Sacconaghi, analist la Sanford C. Bernstein.

Acţiunile HP erau la ora 10:40 a.m. în scădere cu 21 de cenţi, la 22,26 dolari pe unitate, iar de la venirea la conducere a actualului director au pierdut circa jumătate din capitalizarea de piaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici