Conferinţă a Ziarului Financiar pe tema "Cine mai creditează companiile din România?"

Ziarul Financiar organizează, marţi, de la ora 18:30, la Hotel JW Marriott din Bucureşti, Sala Constanţa, conferinţa "Companiile din România faţă în faţă cu criza - cine le mai creditează?", în cadrul cǎreia invitaţii vor dezbate efectele pe care criza economică le-a avut asupra companiilor locale.

134 afișări
Imaginea articolului Conferinţă a Ziarului Financiar pe tema "Cine mai creditează companiile din România?"

Conferinţă a Ziarului Financiar pe tema "Cine mai creditează companiile din România?" (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Demersul Ziarului Financiar, în parteneriat cu Millennium Bank, vine în contextul crizei economice care a lovit puternic în companiile locale, care s-au trezit peste noapte că accesul la finanţare a devenit mult mai greu, iar scăderea pieţei interne a fost atât de bruscă încât nu a permis reducerea costurilor în acelaşi ritm.

Unele dintre companii s-au adaptat la noile realităţi economice, şi-au restructurat afacerile şi au început să caute noi oportunităţi de dezvoltare, cum ar fi preluarea zonelor interne lăsate libere de concurenţă sau extinderea în afara graniţelor. Aceste oportunităţi trebuie însă susţinute financiar deoarece afacerile locale nu au avut timp să se coaguleze şi să se susţină singure. Întrebarea este dacă băncile, aflate într-o presiune de a-şi reduce expunerile şi riscul, susţin finanţarea firmelor din România. Este evident faptul că anul 2013 va fi decisiv atât pentru bănci, cât şi pentru companiile româneşti care trebuie să vadă încotro se îndreaptă - ori se dezvoltă, ori se restrâng. Fară dezvoltarea spiritului antreprenorial naţional şi fără companii locale puternice, nici o economie nu poate creşte sustenabil astfel încât să reziste şocurilor externe.

Prezentarea de deschidere a lui Jose Reino da Costa - directorul general al Millennium Bank Romania va fi urmată de o sesiune de dezbatere la care vor participa Claudiu Doltu - secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Florin Pogonaru - preşedinte AOAR, Lucian Croitoru - consilier al Guvernatorului BNR, Michail Sotiriou - CEO Alumil Rom Industry şi Antonios Mouzas - director executiv Aria de Business Corporate la Millennium Bank.

Cum arată anul 2013 din punct de vedere macroeconomic, care sunt vulnerabilităţile care pot afecta direct companiile din România, care trebuie să fie politica fiscală a statului pentru a susţine economia şi companiile locale în perioadele de criză, cum pot investiţiile străine să le susţină pe acestea, care va fi politica băncilor anul viitor şi până la ce nivel sunt dispuse băncile să finanţeze afacerile firmelor din România, sunt doar câteva din temele care se vor aborda în cadrul discuţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici