Conferinţa "Food Retail in Romania": Consiliul Concurenţei va colabora în cazul unor programe de susţinere a produselor agricole locale

Consiliul Concurenţei este dispus să colaboreze în cazul unor politici publice de sprijinire a produselor agricole locale, ca o excepţie de la regulă, afirmă preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, precizând că marfa românească este bine reprezentată în retail, mai puţin în cazul legume-fructe.

141 afișări
Imaginea articolului Conferinţa "Food Retail in Romania": Consiliul Concurenţei va colabora în cazul unor programe de susţinere a produselor agricole locale

Conferinţa "Food Retail in Romania": Consiliul Concurenţei va colabora în cazul unor programe de susţinere a produselor agricole locale (Imagine: Silviu Matei / MediafaxFoto)

"Zona unde suntem deficitari este cea de legume şi fructe, care rămâne dominată de importuri. Dacă se doreşte o politică publică de sprijinire a produselor locale, noi ne declarăm deschişi şi vom colabora (....) Admit că sunt unele zone în care se impune uneori intervenţia statului", a spus Chiriţoiu la conferinţa "Food Retail in Romania: Opportunities&Challenges", organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România şi Agenţia Mediafax.

Şeful Consiliului Concurenţei a amintit că instituţia s-a opus unei iniţiativ legislative prin care se dorea obligarea lanţurilor comerciale de a vinde produse româneşti în proporţie de 80% din total.

"Reflexul nostru natural este să fim sceptici privind acţiunea guvernamentală şi să ne încredem în forţele pieţei", a mai spus Chiriţoiu.

El nu a dorit să detalieze ce fel de programe publice de susţinere a produselor locale ar putea fi acceptate de către Consiliul Concurenţei, arătând că va trebui mai întâi să existe consultări cu autorităţile.

În privinţa celorlalte categorii de produse alimentare, Chiriţoiu susţine că acestea sunt bine reprezentate în vânzarea de retail, iar acest lucru este explicabil şi prin faptul că preţurile de transport sunt ridicate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici