CONFERINŢA MEDIAFAX - ASF: Primele subscrise din RCA au crescut la nouă luni în principal ca urmare a majorării tarifelor

Primele subscrise pentru asigurările RCA au crescut în primele nouă luni cu 16%, la 1,756 miliarde lei, evoluţie datorată în principal majorării tarifelor de către asigurători, ajungând astfel la nivelul anului 2010, a declarat Mona Cucu, director direcţia de asigurări obligatorii din ASF.

157 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - ASF: Primele subscrise din RCA au crescut la nouă luni în principal ca urmare a majorării tarifelor

CONFERINŢA MEDIAFAX - ASF: Primele subscrise din RCA au crescut la nouă luni în principal ca urmare a majorării tarifelor (Imagine: Răzvan Lupică / Mediafax Foto)

"Piaţa asigurărilor auto evoluează în paralel cu cea auto, fiind influenţată de aceasta. Subscrierile din asigurările de răspundere civilă auto RCA au înregistrat o creştere cu 16%, la 1,756 miliarde lei, cifră care ajunge la nivelul anului 2010, ceea ce este un semn destul de bun, pentru că pentru prima dată după o perioadă de timp se observă creştere pe partea de răspundere civilă auto. Având în vedere că numărul contractelor nou încheiate nu a avut o creştere semnificativă, având o pondere de doar 2%, este evident că această creştere a primelor subscriese se datorează majorărilor tarifelor practicate de către societăţile de asigurări", a arătat reprezentantul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), la conferinţa "Mediafax Talks about Auto Industry 2013".

În primele nouă luni au fost încheiate peste 5,16 milioane de contracte RCA.

Reprezentantul ASF a arătat că majorarea subscrierilor înseamnă şi o creştere pe partea de despăgubiri.

"Faptul că există creştere pe partea de subscrieri înseamnă că pe partea de despăgubiri creşterea a fost constantă în acest an. În primele nouă luni, creşterea pe partea de despăgubiri a fost de 8%, la 1,4 miliarde lei. (...) Au fost 225.000 de dosare avizate şi tot atâtea plătite, cu 3% mai multe. Dauna medie pe partea RCA a fost de 5.239 lei, în creştere cu 8%", a mai spus reprezentantul ASF.

Poliţele RCA reprezintă 36% din totalul asigurărilor generale.

Referitor la subscrierile pentru poliţele CASCO, acestea au scăzut cu 8,3%, la 1,329 miliarde lei. Daunele CASCO au însumat 1,352 miliarde lei, în scădere cu 6% faţă de septembrie 2012.

Poliţele CASCO reprezintă 27% din totalul asigurărilor generale.

Piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a stagnat în primele nouă luni la 6,1 miliarde de lei, în timp ce despăgubirile achitate de asigurători au scăzut cu 2,44%, la 3,69 miliarde de lei, potrivit datelor ASF. La data de 30 septembrie 586 de brokeri de asigurare şi/sau reasigurare erau autorizaţi să funcţioneze, în scădere cu 16 faţă de 30 septembrie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici